SOCIALE WERKVOORZIENING

JO VAESSEN AWARD VOOR NICO LIEBEROM

Tekst Ronald de Kreij Beeld FNV

Nico Lieberom heeft de Jo Vaessen Award gekregen voor zijn jarenlange hulp als FNV-kaderlid aan directe collega’s en leden van de FNV.

Nico Lieberom kon tot zijn grote spijt de uitreiking van de prijs vanwege ziekte niet zelf bijwonen. ‘Mijn collega FNV-kaderlid Ger Klamer, die de prijs al eerder won, kwam de prijs daarom brengen’, vertelt hij. ‘Toen ik hoorde dat ik had gewonnen, was ik volkomen verrast. Maar ook reuze blij. Ik wist niet eens dat ik genomineerd was.’

En terecht dat Lieberom genomineerd was! ‘Als er iemand binnen de sociale werkvoorziening is die deze Award verdient, dan is dat Nico’, zegt Gienus Huisman, voorzitter van het sectorbestuur van FNV Overheid. ‘Nico probeert zolang hij FNV-lid is al alle leden en iedereen in zijn omgeving verder te helpen. Hij hoort absoluut thuis in het rijtje van de Award-winnaars.’

DRUK BEZET MENS

Lieberom is een sociaal bevlogen maar ook drukbezet mens, zo blijkt uit zijn lijst met verdiensten. Hij is al meer dan 30 jaar lid van de bedrijfsledengroep Wedeka, de laatste jaren als voorzitter. Hij heeft met veel succes bijgedragen aan alle cao- en pensioenacties van de SW en er voor gezorgd dat er veel bussen met strijdvaardige leden naar diverse locaties in Nederland konden rijden om hun ongenoegen te uiten. En hij doet en deed nog veel meer, bijvoorbeeld als vakbondsconsulent en als lid van de cao-commissie. In deze laatste rol was hij twee keer betrokken bij het afsluiten van een cao. Hij is ook nog voorzitter van Lokaal FNV en tevens deelnemer aan verschillende platforms in het noorden van het land.

VERNOEMD

De Jo Vaessen Award is dé prijs voor kaderleden die zich buitengewoon inzetten voor de FNV en SW-werknemers. De prijs is vernoemd naar Jo Vaessen die hem bij zijn afscheid als voorzitter van het sectorbestuur Sociale Werkvoorziening als eerste kreeg voor zijn vele verdiensten voor de FNV. Om zijn bijdrage aan het vakbondswerk te blijven eren, wordt deze prijs sindsdien elk jaar uitgereikt aan een ander kaderlid met grote verdiensten.

Deel deze pagina