VOORWOORD

GOED NIEUWS

Hoe langer de coronacrisis duurt, hoe meer we snakken naar eindelijk ook weer eens goed nieuws. Maakt niet uit wat. Harry van de Veerdonk is daarom extra scherp op lichtpuntjes binnen de sector overheid. En wie goed oplet, ziet ze ook, zo blijkt.

Goed nieuws is geen nieuws, luidt het gezegde op veel redacties van nieuwsmedia. Niets is minder waar, durf ik zelf over deze gevleugelde woorden te oordelen. Sterker nog: kranten, weekbladen en nieuwsrubrieken op radio en tv zouden verplicht een bepaald percentage goed nieuws moeten brengen. Daar hebben de mensen immers behoefte aan – zeker nu – en daar worden ze blij van. Wie wil dat nou niet?!

Om direct zelf maar de daad bij het woord te voegen: FNV Overheid heeft een prachtige cao gesloten voor mensen met een arbeidshandicap. Een mooie dubbelslag, want iets eerder sloten we ook al een mooie cao voor de mensen in de sociale werkbedrijven.

En nu dus eindelijk ook voor de mensen met een arbeidshandicap, zou ik hier bijna aan toevoegen, want de Vereniging van Nederlandse Gemeenten en Cedris – in deze kwestie de werkgeverspartijen – hebben jarenlang dwars gelegen.

Maar goed, we zouden het positief houden. Dus vervolg ik met de constatering dat nu ook deze werknemers zicht hebben op meer zekerheid, meer salaris, pensioenopbouw en reiskostenvergoeding. Lees het artikel in dit e-magazine.

VASTE AANSTELLING

Eveneens in dit e-magazine een artikel onder de kop Meer dan goed nieuws voor flexkrachten. Dat is een vervolg op een ander goed nieuwsartikel nu alweer een jaar geleden. Daarin berichtten we dat ruim 200 uitzendkrachten die meer dan twee jaar werkten bij de Dienst Werk en Inkomen van de gemeente Rotterdam dankzij de inspanningen van de FNV een vaste aanstelling hebben gekregen. Kennelijk hebben de acties van de bond de gemeente op het juiste pad gezet. Want inmiddels hebben álle flexkrachten die goed zijn beoordeeld een vaste aanstelling. De belofte van Rotterdam om terug te gaan naar maximaal 10 procent flex in 2023 is hiermee al begin 2021 gerealiseerd!

Zo kan ik meer voorbeelden noemen. De succesvolle inbreng van de bond in het Lokaal Overleg bijvoorbeeld, of de constructieve bijdrage van de FNV (in samenwerking met Binnenlands Bestuur) aan de discussie over meer transparantie binnen de overheid.

PUBLIEKE VOORZIENINGEN

Iets anders dat misschien van zichzelf niet zozeer goed nieuws is, maar wat mij betreft wel valt in de categorie goede initiatieven, is het in het leven roepen van het kritische platform 'De prijs van privatisering'. Het platform vloeit voort uit een documentaire van twee Nederlandse filmmaaksters over een geprivatiseerde Zuid-Afrikaanse gevangenis. De film is een schoolvoorbeeld van hoe het mis kan gaan als winst belangrijker wordt dan menselijkheid.

FNV Overheid vindt dat essentiële publieke voorzieningen niet in de markt thuishoren. Waarom laten we overheidstaken uitvoeren door bedrijven? De belofte dat alles hierdoor beter zou worden, is niet uitgekomen. Daarom publiceerde de bond vorig jaar een witboek over de doorgeslagen marktwerking in het publieke domein. Het zal dan ook niet verbazen dat we nu medewerking hebben verleend aan dit nieuwe platform. Ook hier lees je uiteraard meer over in dit e-magazine.

TOCH EEN DOMPER

Aan het eind van dit bericht dan toch nog een domper, helaas. Het cao-overleg bij het Rijk en de gemeenten is opgeschort, omdat de werkgevers veel te weinig loonsverhoging bieden. Ze zeggen wel dat ze hun medewerkers waarderen, maar handelen daar niet naar. Bij de provincies en waterschappen wordt nog wel gepraat, maar ook daar ligt eigenlijk geen serieus bod op tafel. Wat is dat toch voor een rare zuinigheid? Bij elke crisis, zo ook bij deze, krijgt de ambtenaar de rekening gepresenteerd. Zelfs in betere tijden blijft de ambtenaar sluitpost op de politieke begroting. Hiermee wordt keer op keer het belang van de ambtenaar voor het draaiend houden van onze samenleving miskend. Maar FNV Overheid, en dit zal niet verbazen, legt zich hier uiteraard niet zonder meer bij neer.

Harry van de Veerdonk, Sectorhoofd FNV Overheid

Deel deze pagina